123 Romania - Atractii turistice, Cazare Romania

Selecteaza orasul:

Zilele Resitei 2013

Resita, Caras-Severin, Romania

Despre

Una din cele mai importante voci ale Serbiei s-a aflat, azi, la Reşiţa, unde va şi concerta la sărbătoarea municipiului, care va avea loc în perioada 28 – 30 iunie. Este vorba de Dragana Mirkovici.

„În acest an se desfăşoară manifestarea amplă cultural-artistică pe parcursul a trei zile, şi mare parte din acest eveniment este cuprinsă în cadrul unui proiect transfrontalier, împreună cu o comunitate din Serbia, este vorba de oraşul Veliko Gradişte, dar şi cu oraşul Lugoj – achiziţia unei scene de aproape 50.000 de euro, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Totodată, este vorba de susţinerea financiară a unor solişti, cazări şi aşa mai departe. Pe lângă aceste manifestări, în a treia zi, alături de comunitatea sârbă, încheind un parteneriat, vom avea plăcerea să oferim reşiţenilor şi invitaţilor un amplu program susţinut de artişti din România şi dinSerbia“.

„Printre artiştii români îi avem pe-ai noştri, deja consacraţi, din Banat, mă refer la solişti vocali, instrumentişti. Ca solişti vocali: Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac, Dumitru Teleagă şi alţii, spune primarul Stepanescu. Avem cântăreţi şi din Moldova, şi din Oltenia, din Bihor, din Ardeal, sunt doi solişti de la ansamblul din Sibiu. Dar pe lângă ansamblurile din Veliko Gradişte, din Lugoj, din Reşiţa, care fac parte din acest program amplu cuprins în cadrul proiectului transfrontalier, mai sunt şi alte ansambluri, şi anume Timişul, precum şi de ansamblul din Sibiu, şi cred eu că pot fi create diverse punţi de legătură pentru schimburi culturale, pentru că şi Reşiţa merită să fie cunoscută pe alte meleaguri ale patriei şi nu numai. În ultima zi, în 30 iunie, va veni marea cântăreaţă Dragana Mircovic, proprietara acelui studio DM Sat“.

Municipiului Reşiţa organizează “Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană”, instituția invită toţi producătorii de bere şi băuturi răcoritoare să depună solicitări în vederea participării la acest eveniment.
Solicitările pot fi depuse până vineri, 14.06.2013, ora 10:00, la parterul primăriei, Compartiment Relaţii cu Publicul şi Informare Cetăţeni, între orele 7:30 – 16:00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (6 votes cast)
Zilele Resitei 2013, 8.3 out of 10 based on 6 ratings

Localizare pe harta

Festivaluri , , , , , , ,

Related Listing

Adauga comentariu

Trimite unui prieten

Cod verificare
captcha image

Trimite

Cod verificare
captcha image

Contact

Festivaluri

123Romania.ro

Fii la curent cu noutăţile pe 123Romania.ro !